life plus logo

 

CONTACT
e-mail: 
elina@pointofcontact.gr
tel.: +306945900012

HomeΗ Ελινα

Η Ελίνα

Η Elinα (Τσινγκίρογλου) γεννήθηκε στην Αθήνα. Οι πρώτοι της μέντορες στον κόσμο της τέχνης ήταν οι ζωγράφοι Σοφοκλής Παπανικολάου, Νίκος Στέφος και Βασίλης Κορκόβελος, στα εργαστήρια των οποίων μυήθηκε στα μυστικά του σχεδίου, της σύνθεσης και του χρώματος καθ’όλη τη διαρκεια των εφηβικών της χρόνων. Στα 18 της, σπούδασε, με υποτροφία από το ΤΑΕ, ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of Southeastern Europe στην Αθήνα (1990 - 1994), όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μια τελείως διαφορετική οπτική της τέχνης και να εισχωρήσει στην ψυχογραφία της τέχνης, έτσι όπως την διδάχθηκε από τον Στάνλεϊ Σφήκας, την Έφη Χαλυβοπούλου, την Ρίτα Ρούσος, μεταξύ άλλων αξιόλογων καθηγητών. Αυτές οι επιρροές, συνδυασμένες με μια γόνιμη αλληλεπίδραση στα ατελιέ των Γάλλων Ζωγράφων φίλων της τα επόμενα χρόναι στο Παρίσι, της επέτρεψαν να βρει γρήγορα της δική της γραφή έκφρασης. Συνέχισε τις σπουδές της στη συντήρηση έργων ζωγραφικής αυτή τη φορά, στο Ινστιτούτο Πετρά, με καθηγητές τον Τάσσο Μαργαριτώφ και το Γιάννη Θωμά στη συντήρηση και τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο στο σχέδιο και το χρώμα (1994-1998). Με την ιδιότητα του συντηρητή εικόνων εργάστηκε στην Α’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Αθήνα (1998-2000). Από το 2003 μέχρι σήμερα ασχολείται παράλληλα και με την διδασκαλία της ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες. 

Από το 1992 εκθέτει τη δουλειά της σε μουσεία και αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο (βλ. Εκθέσεις)

Το 2004, μετά από μια προσωπική εμπειρία που ήρθε σα δώρο στη ζωή της, μπήκε στο μονοπάτι της προσωπικής και πνευματικής αφύπνισης. Ο δρόμος αυτός την οδήγησε να ολοκληρώσει σπουδές ως Σύμβουλος Ενεργειακής και Διαισθητικής Θεραπείας με δάσκαλο τον Γιώργο Κελαϊδίτη (Ακαδημία Κρύων Merlight, 20112013) και ως Σύμβουλος Προσωπικής και Πνευματικής Ανάπτυξης με δασκάλα την Χαριτίνη Χριστάκου (Ακαδημία Κρύων Merlight, 2012-2014). Είναι ThetaHealer© πιστοποιημένη από το Theta Healing Institute of Knowledge (2015).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της art-idea, εταιρείας καλλιτεχνικής προώθησης και παραγωγής από το 2009 έως και το 2013. Κατά την ίδια χρονική περίοδο ήταν παράλληλα καλλιτεχνικός διευθυντής του διαδικτυακού οδηγού www.artinfotoday.gr

Το Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε το Σημείο Επαφής / Τέχνη Άνθρωπος Γαία, στην Κηφισιά (www.pointofcontact.gr), έναν πνευματικό χώρο τέχνης και θεραπείας.

Άρχισε παράλληλα να κάνει γνωστή τη Θεραπευτική Ζωγραφική©, ένα φρέσκο και πρωτοποριακό σύστημα που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε σε εκατοντάδες ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, συνδυάζοντας διαφορετικές ενεργειακές θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές διαλογισμού με τη ζωγραφική ως βάση και πλαίσιο και την ολιστική θεραπεία της ζωής ως στόχο. Διαμέσου δημιουργικών διαδικασιών που ρίχνουν φως στο υποσυνείδητο, οδηγεί και υποστηρίζει το άτομο να απελευθερώσει αρνητικά συναισθήματα και περιοριστικές πεποιθήσεις και να ξεμπλοκάρει τομείς της ζωής του/της ώστε να είναι πέρα από απλά λειτουργικό, χαρούμενο. 

Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε ταξίδια σε όλη την Ελλάδα για διαλέξεις και σεμινάρια Θεραπευτικής Ζωγραφικής© που πραγματοποιεί και πολύ δουλειά στο ατελιέ της στην Κηφισιά, ετοιμάζοντας συνεχώς το επόμενο βήμα που την οδηγήσει σε νέες εκθέσεις των έργων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα της υπάρχουν στο Μουσείο Νέων Καλλιτεχνών (Βιέννη), στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Belvedere di San Leucio (Caserta, Ιταλία), στο Μουσείο ARCOS (Benevento, Ιταλία), στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Αθήνα), στην συλλογή της εταιρείας Spazio Tempo Arte (Βερόνα, Ιταλία) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος της AIAPI, (Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia, comitato italiano di IAA/AIAP Unesco official partner), υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα και αποκλειστική διοργανώτρια εκθέσεων της AIAPI στην Αθήνα.

AΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2018 Coco-Mat , “Entropia”, Κηφισιά

2017 Σημείο Επαφής - Τέχνη Άνθρωπος Γαία, “Empyrean”  

2013 Σημείο Επαφής – Τέχνη Άνθρωπος Γαία, «Ο άλλος εαυτός».

2009 MOYA Museum of Young Art, “Moya Annuale 09 / Young Art Global”, Εκπροσώπηση της Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βιέννη. “Πάσα Γη, Πατρίς Γενναίων” (Ευριπίδης), Θέμα επιλεγμένο από την καλλιτέχνη: Η μετανάστευση ως φαινόμενο στη Νεώτερη Ιστορία της Ελλάδας, Βιέννη, Αυστρία

2008 Τhermae Sylla Hotel, “Οmerta”, Αιδηψός, Εύβοια

2007 Πινακοθήκη “ΨΥΧΑΡΗ 36”, “ti vapsame”, Αθήνα

2006 Politia Tennis Club, “Μεταλλάξεις”, Κηφισιά 2004 Πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΣ, “ΠΑΘΗ”, Αθήνα

2000 Τhermae Sylla Hotel, “Πνοές ονείρου”, Αιδηψός, Εύβοια

2000 Παλαιό Δημαρχείο Αμαρουσίου, “Με τα μάτια μου”

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2018

 

Το τσόφλι / Μικρόκοσμοι, επιμέλεια Δήμητρα Αποστόλου, Black Duck, Αθήνα, Ελλάδα

SURPRISE 9, οργάνωση artAZ, επιμέλεια από την Αλεξάνδρα Κολλάρου,με σκοπό την υποστήριξη των προγραμμάτων για τους άστεγους της Αθήνας της KLIMAKA NGO, K44, Αθήνα, Ελλάδα

HUMAN RIGHTS|EDUCATION, οργάνωση από την AIAPI – Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia – Unesco official partner, επιμέλεια από τον Roberto Ronca, FONDAZIONE OPERA CAMPANA DEI CADUTI, Rovereto, Ιταλία (Ιούνιος 2018)


2017

ΧΙ FLORENCE BIENNALE, επίσημη πρόσκληση συμμετοχής από την Διεθνή Επιτροπή της ΧΙ Μπιεννάλε της Φλωρεντίας  2017 στην Elina. Θέμα: “Γη | Δημιουργικότητα και Βιωσιμότητα”, Fortezza da Baso, Φλωρεντία, Ιταλία (από 6 έως 15 Οκτωβρίου 2017)

ΕΚΠΛΗΞΗ VIII, διοργάνωση ArtAZ, επιμέλεια Αλεξάνδρα Κολάρου, για το πρόγραμμα υποστήριξης των άστεγψν στην Αθήνα το οποίο πραγματοποιείται από την ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ, EARTH K44, Γκάζι, Αθήνα (από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017)

HUMAN RIGHTS- WATER H20, διοργάνωση AIAPI – Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia – επίσημος συνεργάτης της Unesco, επιμέλεια Roberto Ronca, FONDAZIONE OPERA CAMPANA DEI CADUTI, Ροβερέτο, Ιταλία  

 

2016

SURPRISE QUITO, Galeria Artik, Quito, Ecuador

2014

ΕΜΕΙΣ33 Σύγχρονο Μουσείο Τέχνης, Μελισσουργοί-Τζουμέρκων, Ν. Άρτας Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ

2013

ΕΜΕΙΣ33 ART ATHINA

2012

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,«Σπίτι» από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση, επιμέλεια Ντένης Ζαχαρόπουλος

ARCOS Museo d’ Arte Contemporanea Sannio, “Seven” - Greed, επιμέλεια Roberto Ronca, Benevento, Ιταλία 

2011

«Κρίση? Ποια κρίση!!!», επιμέλεια Γιάννης Κολοκοτρώνης, ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΣΤΕΛΑΣ ΝΙΚΟΥ Α. ΒΕΡΝΙΚΟΥ, Πειραιάς

ARCOS Museo d’ Arte Contemporanea Sannio, “Seven” - Pride, επιμέλεια Roberto Ronca, Benevento, Ιταλία

Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ, «Πρώτη Σελίδα - 1ος χρόνος artinfotoday.gr», Αθήνα

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων «Σπίτι» διοργάνωση ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Αθήνα

Ζάππειο Μέγαρο, «I love Tango”, εικαστική έκθεση στα πλαίσια του φεστιβάλ «Tango Acropolis 2011», Αθήνα

Villa Vannucchi, “Seven”-Sloth, επιμέλεια Roberto Ronca, San Giorgio a Cremano, Ιταλία

Villa Vannucchi, “Seven”- Envy, επιμέλεια Roberto Ronca, San Giorgio a Cremano, Ιταλία

2010

Villa Vannucchi, “Seven” - Gluttony , επιμέλεια Roberto Ronca, San Giorgio a Cremano, Ιταλία

Fondatione Opera Campana Dei Caduti, «Human Rights 2010», Rovereto, Trento, Ιταλία

Central House of Artists, State Tretyakov Gallery, Μόσχα, Ρωσία

2009

Grand Marche d’Art Contemporain, σαλόνι τέχνης, Βαστίλλη, Παρίσι

International Multi-Arts Exhibition-Auction, “Souls for Art, Art for People” Art Center (Centrum Umenia), Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Museo d’Arte Contemporanea del Belvedere di San Leucio, “Human Rights” Spazio Tempo Arte, Caserta, Ιταλία

World Art Foundation, “World Art Expo 09”, Καλιφόρνια, Η.Π.Α 

2008

Downtown art gallery, “4plus1”, Κολωνάκι, Αθήνα

Grand Marché d'Art Contemporain, Βαστίλη, Παρίσι (Οκτώβριος)

Γκαλερί ART´ET MISS, Παρίσι

Grand Marché d'Art Contemporain, Βαστίλη, Παρίσι (Mάιος)

Γκαλερί ENIGMA, Κηφισιά, Αθήνα (Απρίλιος)

Ομαδική έκθεση - Δημοπρασία (επιμέλεια και συμμετοχή) για τo επισιτιστικό πρόγραμμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Νίγηρα, Politia Tennis Club, Κηφισιά, Αθήνα

Γκαλερί ENIGMA, Κηφισιά, Αθήνα (Ιανουάριος) 

2007

Grand Marché d'Art Contemporain, Βαστίλη, Παρίσι

Grand Marché d'Art Contemporain, Valbonne, Κάννες

Πινακοθήκη “Ψυχάρη 36” , Αθήνα

2005

Κέντρο Τεχνών Δ. Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αθήνα

2004

Κέντρο Τεχνών Δ. Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αθήνα

1995

Αίθουσα τέχνης ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, Πεύκη, Αθήνα

1993

American University of Southeastern Europe, ομαδική έκθεση σχεδιασμού και κατασκευής κοσμήματος, Κηφισιά, Αθήνα

1992

American University of Southeastern Europe, Αθήνα

ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

GALLERY ART’ ET MISS, 14, rue St. Anastase 75003, Paris.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2012 «Τέχνη και Άνθρωπος», ημερίδα στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΣΤΕΛΑΣ ΝΙΚΟΥ Α. ΒΕΡΝΙΚΟΥ, επιμέλεια art-idea.

2009 La Divina Champagne Bar, Κτίριο Διοίκησης Εθνικών Θεάτρων “Δεξιοτέχνες & Παλιάτσοι” παρουσίαση της δουλειάς της Elina που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη σκηνογράφηση αυτού του μπαρ που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, την Ελληνίδα σοπράνο, Βιέννη, Αυστρία

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

«Η Τέχνη της Ελίνας Τσινγκίρογλου» από τον Γιάννη Κολοκοτρώνη, Αν. Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, Δημοκρίτειο Πανεπ/μιο Θράκης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων- Μηχανικών 16/06/2013, ατομική έκθεση «Ο Άλλος Εαυτός», «Σημείο Επαφής – Τέχνη Άνθρωπος Γαία»

Χαιρετισμός από το ζωγράφο Άγγελο (Παναγιώτου) 16/06/2013 ατομική έκθεση «Ο Άλλος Εαυτός», «Σημείο Επαφής – Τέχνη Άνθρωπος Γαία»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Έργα της έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές στην εφημερίδα ΑΞΙΑ (Χρηματιστήριο Τέχνης).

Συνέντευξη στο περιοδικό «Γένους θηλυκού», Μάρτιος 2008 o Εκπομπή «Δημιουργίες» με τη Λητώ Μησιακούλη, Sunny Channel, 30/03/2012

Εκπομπή «Πρωταθλητής Ζωής» με την Ξένια Γιαννάκη, Focus Web TV, 07/08/2012

Εκπομπή «Σε πρώτο Ενικό» με τη Φαίη Μαυραγάνη, Focus Web TV, 12/09/2012

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Είχε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση στην εταιρεία art-idea ( www.art-idea.gr ) από το 2009 έως και το 2013

Είχε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση στον εικαστικό διαδικτυακό οδηγό www.artinfotoday.gr κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Έχει επιμεληθεί τα αφιερώματα που έχουν γίνει στο artinfotoday.gr και έχει πάρει συνεντεύξεις από: το ζωγράφο Άγγελο, τον εικαστικό Κώστα Τσόκλη, τον ιδρυτή του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη Βασίλη Θεοχαράκη, τον ιδρυτή του Μουσείου Βορρέ Ίωνα Βορρέ, τον ιδρυτή του Μουσείου Φρυσίρα Βλάση Φρυσίρα και έχει επιμεληθεί τις παρουσιάσεις στους εξής καλλιτέχνες: Άγγελο Αντωνόπουλο, Σοφία Φωτιάδου, Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, Μαρία Ξαγοράρη, Μαρία Κτιστοπούλου, Σταύρο Δουζίνα, Γκάγκικ Αλτουνιάν, Σμαράγδα Παπούλια, Ευάγγελο Αθηναίο, Αχιλλέα Αϊβάζογλου, Ντίνα Αναστασιάδου, Βασίλη Καρακατσάνη, Βιτάλι Ντοβγασένκο και Νίκο Γυφτάκη.

Παρουσίαση και αρχισυνταξία της εκπομπής «Η Τέχνη Συστήνεται» στη διαδικτυακή τηλεόραση Focus Web TV. (από Σεπτέμβριο 2012 μέχρι Ιούνιο 2013) 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ABOUT ELINA

 

Elinα (Tsingiroglou) was born in Athens, Greece. Her first mentors in the world of art, were the Greek painters Sophocles Papanikolaou, Nikos Stefos and Vassilis Korkovelos, to whose studios she adhered in the secrets of design, synthesis and color during her whole teenage. At the age of 18, she won the first scholarship of the Hellenic Merchants Chamber and studied Painting and Art History at the University of Southeastern Europe (1990 – 1994), where she had the opportunity to see a total different perspective of art and emerge in the psychology of art, as taught by Stanley Sfekas, Effie Halivopoulou, Rita Roussos among other well-known professionals in each field. These influences, combined with a productive interaction in the studios of her French friends artists, in the next years, permitted her to find quickly her own style of expression. She continued her studies, in the field of Conservation of Works of Painting this time, in Petras Institute. Tasso Margaritoff, the worldwide well known conservator for his method of removing successive layers of painting, Yanni Thomas, Kostas Papatriantafillopoulos were her instructors (1994-1998). As a conservator of icons herself, she worked in the 1st Ephorate of Byzantine Antiquities (1998-2000). Since 1992 she exhibits her work in museums and galleries all over the world. (see exhibitions)

In 2004, after a personal experience which came as gift in her life, she entered the path of personal and spiritual consciousness, a path that drived her to great metaphysical highways. In one of them, she took the name “Sonam Tsokyi” (the Joyful Ocean of Merits) given by Khandro Rinpoche, the Tibetan Buddhist teacher. She continued her studies, in the metaphysical field this time, and she became Energy and Intuitive Healing Consultant, in Kryon Merlight Academy (2011 – 2013) with instructor George Kelaiditis and Personal and Spiritual Development Consultant, in Kryon Merlight Academy (2012 – 2014) with instructor Haritini Christakou.

She is Theta Healing© Practionner, certified by Theta Healing Institute of Knowledge (2015).

She was a founder member of art – idea, an art production company and its Art Director from 2009 to 2013.

She was also Art Director of www.artinfotoday.gr during the same period of time. In September 2013, she founded “Point of Contact / Art, Human, Gaia”, a spiritual place of Art and Healing, in Kifissia, Athens, Greece. (www.pointofcontact.gr)

She also started to expand Healing Painting©, a fresh pioneer system she inspired and applied in hundreds of private and group sessions, combining different energy healing methods and techniques of meditation with painting as platform and a holistic healing of life as purpose. Through creative procedures that enlighten the subconscious, she leads and supports the person to release negative feelings and limiting convictions and unblock areas of his/her life so as to be functional again. Elina’ s life is shared between travels all over Greece to give conferences, have personal sessions and organize seminars about Healing Painting©, and lot of work in her atelier, while in Athens, preparing always the next step of exhibiting her creations in Greece and abroad.

Works of hers can be found in MOYA, Museum of Young Artists in Vienna, Austria, in Museo d’Arte Contemporanea del Belvedere di San Leucio, in Caserta, Italy, in ARCOS Museo d’ Arte Contemporanea Sannio, in Benevento, Italy, in Athinais, Athens, Greece, in the private collection of Spazio Tempo Arte, in Verona, Italy and in many private collections worldwide.

She is a member of AIAPI, (Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia, comitato italiano di IAA/AIAP Unesco official partner), Public Relations Manager of AIAPI in Greece and Location Manager for the exhibitions and events of AIAPI in Athens.

SOLO EXHIBITIONS

2017 Point of Contact – Art Human Gaia, “Empyrean”   

 

2013 Point of Contact – Art Human Gaia, “The other self”

2009 MOYA Museum of Young Art, “Moya Annuale 09 / Young Art Global”, Representation of Greece, under the auspices of the Hellenic Embassy in Vienna. “Every Land is the Country of Brave Men” (Euripides, ancient Greek philosopher), a subject chosen by the artist treating the immigration as a phenomenon in the Modern Greek history, Vienna, Austria

2008 Τhermae Sylla Hotel, “Οmerta”, Edipsos, Evia island, Greece

2007 “Psichari 36 Pinacoteca”, “ti vapsame”, Athens, Greece

2006 Politia Tennis Club, “Mutations”, Kifissia, Athens, Greece

2004 Athinais Cultural Space, “Passions”, Athens. Greece

2000 Τhermae Sylla Hotel, “Dream’s Whispers”, Edipsos, Evia island,

2000 Greece Old Municipality Cultural Center, “Through my eyes”

PARTICIPATION IN GROUP EXHIBITIONS

2017 ΧΙ FLORENCE BIENNALE, official selection of Elina, realized by the Florence Biennale’s International Selection Committee, to participate in 2017 edition with theme: “eARTh | Creativity & Sustainability”, Fortezza da Baso, Florence, Italy (from 6th to 15th October 2017

2017 SURPRISE VIII, organized by ArtAZ and curated by Alexandra Kollaros, for the support of the Program of countenance of the homeless in Athens realized by Klimaka MKO, EARTH K44, Gazi, Athens (from 21st to 23 September 2017)

2017 HUMAN RIGHTS- WATER H20, organized by AIAPI – Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia – Unesco official partner, curated by Roberto Ronca, FONDAZIONE OPERA CAMPANA DEI CADUTI, Rovereto, Italy  

2016 SURPRISE QUITO, Galeria Artik, Quito, Ecuador

2014 ΕΜΕΙΣ33 / WE33, Contemporary Art Museum, Melissourgi – Tzoumerka, Arta, Greece

2014 ΑΕΝΑΟΝ art gallery

2013 ΕΜΕΙΣ33 /WE 33, ART ATHINA

2012 Macedonian Museum of Contemporary Art, “Home”, organization KETHEA Diavasi, curated by Denis Zacharopoulos

2012 ARCOS Museo d’ Arte Contemporanea Sannio, “Seven-Greed”, curated by Roberto Ronca, Benevento, Italy

2011 Kastela Art Center of Nicos A. Vernicos, «Crisis? What crisis!!!», curated by Yannis Kolokotronis, Piraeus, Greece

2011 ARCOS Museo d’ Arte Contemporanea Sannio, “Seven-Pride”, curated by Roberto Ronca, Benevento, Italy

2011 ΑΕΝΑΟΝ art gallery, «First Page - 1ος year artinfotoday.gr», Athens, Greece

2011 Technopolis of Athens Municipality, “Home”, organized by KETHEA Diavasi, Athens,

2011 Greece Zappeion Megaron, «I love Tango”, «Tango Acropolis Festival 2011», Athens, Greece

2011 Villa Vannucchi, “Seven-Sloth”, curated by Roberto Ronca, San Giorgio a Cremano, Italy

2011 Villa Vannucchi, “Seven-Envy”, curated by Roberto Ronca, San Giorgio a Cremano, Italy 

2010 Villa Vannucchi, “Seven-Gluttony”, curated by Roberto Ronca, San Giorgio a Cremano, Italy

2010 Fondatione Opera Campana Dei Caduti, «Human Rights 2010», curated by Roberto Ronca, Rovereto, Trento, Italy

2010 Central House of Artists, State Tretyakov Gallery, Moscow, Russia

2009 Grand Marche d’Art Contemporain, Bastille, Paris, France

2009 International Multi-Arts Exhibition-Auction, “Souls for Art, Art for People” Art Center (Centrum Umenia), Bratislava, Slovakia

2009 Museo d’Arte Contemporanea del Belvedere di San Leucio, “Human Rights” curated by Roberto Ronca, Spazio Tempo Arte, Caserta, Italy

2009 World Art Foundation, “World Art Expo 09”, California, U.S.A

2008 Downtown art gallery, “4plus1”, Athens Kolonaki, Greece

2008 Grand Marché d'Art Contemporain, Bastille, Paris (October)

2008 Γκαλερί ART´ET MISS, Paris, France

2008 Grand Marché d'Art Contemporain, Bastille, Paris, France (May)

2008 ENIGMA Gallery, Kifissia, Athens, Greece (April)

2008 Group exhibition and Auction (organization and participation) for the nutritional program of Doctors without borders in Niger, Politia Tennis Club, Kifissia Athens, Greece

2008 ENIGMA Gallery, Kifissia, Athens (January)

2007 Grand Marché d'Art Contemporain, Bastille, Paris, France

2007 Grand Marché d'Art Contemporain, Valbonne, Cannes, France

2007 “Psichari 36 Pinacoteca”, Athens, Greece

2005 Arts Center, Park of Liberty, Municipality of Athens, organized by Center of Human Rights Defense, Athens, Greece

2004 Arts Center, Park of Liberty, Municipality of Athens, organized by Center of Human Rights Defense, Athens, Greece

1995 Epicyclos Gallery, Pefki, Athens, Greece

1993 American University of Southeastern Europe, design and construction of jewelry, curated by Lila de Chaves, Kifissia, Athens

1992 American University of Southeastern Europe, Athens, Greece

PERMANENT EXHIBITIONS 

GALLERY ART’ ET MISS, 14, rue St. Anastase 75003, Paris.

EVENTS 

2012 “Art and Human”, day conference in Kastella Art Center of Nicos A.Vernicos organization by art-idea.

2009 La Divina Champagne Bar, National Theaters Administration Building “Virtuosos & Clowns” presentation of Elina’s work, which was created exclusively for the decoration of this bar devoted to Maria Callas, the Greek soprano, Vienna, Austria

LECTURES ABOUT HER WORK

“The Art of Elina Tsingiroglou” by Yannis Kolokotronis, associate professor of History of Art, Democritus University of Thrace, Department of architecture engineers 16/06/2013, solo exhibition “The Other Self”, Point of Contact - Art Human Gaia

Salutation by the painter Angelos (Panagiotou) 16/06/2013, solo exhibition “The Other Self”, Point of Contact - Art Human Gaia

LECTURES - PUBLICATIONS – INTERVIEWS IN TELEVISION BROADCASTS

“The Art on the road of Virtue”, lecture of Elina at the Municipality of Athens, Antonis Tritsis Hall Conference, 23/6/2016

Paintings of hers are published many times in the stock market of art, AXIA Journal 

Interview to the magazine «Female Gender», March 2008

TV show “Creations” with Leto Missiakouli, Sunny Channel, 30/03/2012

TV show “Champion of Life” with Xenia Giannaki, Focus Web TV, 07/08/2012

TV show “In first person singular” with Faye Mavragani, Focus Web TV, 12/09/2012

OTHER ACTIVITIES 

Art Director of “art-idea”, art promotion company ( www.art-idea.gr ) from September 2009 to December 2013 

Art Director of www.artinfotoday.gr , internet guide for artists, museums and galleries in Greece. She has curated several tributes for important figures in the contemporary Greek Art scene such as Costas Tsoclis, Angelos Panagiotou, Vassilis Theocharakis (founder of The Institute of Arts and Music V. & M. Theocharakis) , Ion Vorres (founder of Vorres Museum), Vlassis Frissiras (founder of Frissiras Museum) and presentations for several artists

Presenter and chief editor of the TV show “Art being introduced” («Η Τέχνη Συστήνεται») Focus Web TV. www.focuswebtv.gr (from September 2012 to June 2013)

 

CONTACT INFO
Elina Tsingiroglou 93, Pleiadon str. Kifissia / 14564, Athens, Greece www.healingpainting.gr / www.pointofcontact.gr / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
tel.nr. +30 6945900012 / +30 2108071774

 

Last modified on Monday, 19 April 2021 18:11