life plus logo

 

CONTACT
e-mail: 
elina@pointofcontact.gr
tel.: +306945900012

HomeSuper User

Ταξίδι στην Ψυχή | Journey into the Soul - A sacred journey into your Light

Εισηγήτρια: Χαριτίνη Χριστάκου

 

Σύχρονοι Μύστες είναι εκείνοι οι οποίοι ζουν και εργάζονται μέσα στην βοή των πόλεων έχοντας επαφή με την ψυχή τους, την αλήθεια τους, και το πνεύμα, ενώ συνεχίζουν να είναι λειτουργικοί και αποτελεσματικοί μέσα στις καθημερινές ασχολίες της ζωής. Οι σύγχρονοι Μύστες δεν βρίσκονται σ’ αυτόν τον κόσμο για να ξεκουραστούν. Δεν έχουν χλιαρή καρδιά. Βρίσκονται σ’ αυτόν τον κόσμο για να θυμηθούν ώστε να δώσουν ό,τι είναι.

Βρίσκονται σ’ αυτόν τον κόσμο έχοντας απαντήσει ένα αρχαίο κάλεσμα. Ποθούν να το θυμηθούν, ποθούν να το κατανοήσουν. Αναζητούν τον τρόπο ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτό το ασίγαστο κάλεσμα από τα βάθη του εαυτού τους...

To Ταξίδι στην Ψυχή αποκαλύπτει το Μονοπάτι για τον Σύγχρονο  Μύστη και είναι ένας πρακτικός οδηγός για την πορεία από το εγώ στον εαυτό, στην ψυχή, στην ένωση με το πνεύμα. Αυτή είναι μία πορεία προς την ομορφιά, την αγάπη, την επικοινωνία, την κατανόηση και την αναγνώριση του λειτουργικού της ίδιας της ψυχής, δηλαδή του ατομικού Πνεύματος.

Η ψυχή ως αληθινός Εαυτός δεν σκέφτεται με το σκεπτικό του κόσμου. Όσοι νιώθουν το κάλεσμα, είναι άτοιμοι να Υπερβούν αυτόν τον κόσμο, αλλά για να τον Υπερβούν χρειάζεται να Κατανοήσουν τον Εαυτό τους  και να θεραπεύσουν τα εγκόσμια τραύματά τους.

Πιστεύουμε ότι η πνευματική είσοδος στο πεδίο της ψυχής δεν έχει πρακτική ωφέλεια ή αντίκτυπο. Κι όμως! Η είσοδος στο πεδίο της ψυχής είναι ίσως το πιο πρακτικό πράγμα που μπορεί κάποιος να επιλέξει να κάνει στην ζωή του. Αλλοιώς, ο άνθρωπος κάνει χιλιάδες πράγματα αναζητώντας συνέχεια και συνεχώς και μάταια την πλήρωσή του.

Το Ταξίδι στην Ψυχή έχει απροσμέτρητα πρακτικά οφέλη και αποδόσεις στην καθημερινότητα, όπως το να ζει κάποιος χωρίς εσωτερικές συγκρούσεις, να κατανοεί το βάθος του ίδιου του εαυτού του, να νιώθει αφοβία, να χαίρει σωματικής και ψυχικής υγείας, να έχει σφαιρική αντίληψη, να έχει εσωτερική γαλήνη, κλπ.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ζουν «πρακτικά» και «λογικά» συμφέρει περισσότερο … Ζώντας «πρακτικά και λογικά» ο άνθρωπος δημιουργεί αντιξοότητες, συγκρούσεις, δράματα, αδιέξοδα, αρρώστιες και προβλήματα. Άρα μάλλον αυτό που θεωρούμε πρακτικό, δεν είναι αληθινά πρακτικό. Μια ματιά γύρω μας αρκεί για να το βεβαιώσει…

Η λειτουργία ενός ανθρώπου σε σύγκλιση με την Ψυχή  του είναι ο τρόπος για να φέρει ο άνθρωπος τον εαυτό του στην αρμονία, στην υγεία, και στην ευτυχία. Δεν είναι θεωρητικά τα αποτελέσματα του Ταξιδιού στην  Ψυχή. Το Μονοπάτι του Μύστη είναι πρακτικό, καθημερινό και απόλυτα ρεαλιστικό. Τα οφέλη είναι απτά και ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται να πάμε σ’ ένα άσραμ, σε ησυχαστήριο ή σε μονές για να ζούμε σε μία κατάσταση ευλογίας ή φώτισης. Η ουσία του πνεύματος δρα εκεί όπου είμαστε, χωρίς διάκριση. Η συνλειτουργία με την Ψυχή αποκτά ουσιώδη αξία όταν συμβαίνει μέσα στις πόλεις και μέσα στις καθημερινές ενασχολήσεις. Αυτό είναι εφικτό, και πλήρως ρεαλιστικό.

Το ταξίδι προς τον Εσώτερο Μύστη, αφορά όποιον νιώθει συγκίνηση ή ψυχική ανάδευση διαβάζοντας αυτά τα λόγια. Αυτός καλείται τώρα. Εάν αναρωτιέσαι εάν σε αφορά, η απάντηση είναι αυτό που νιώθεις τώρα διαβάζοντας… Εάν η ανάγνωση αυτών των λέξεων ανακινεί το ψυχικό ρευστό μέσα σου, τότε έχεις ήδη την απάντηση. Απλά αναγνώρισέ το.

Κάθε μηνιαία συνάντηση περιλαμβάνει διαλογισμούς, ασκήσεις και κατ’ οίκον εργασία.

Η εργασία και η ανάπτυξη του ταξιδιού έχει στηριχθεί στην εργασία της Τερέζα της Άβιλα για την ψυχή, του Άγιου Ιωάννη του Σταυρού, στην  προσέγγιση της Carolyn Myss για το ίδιο θέμα, στο σκεπτικό του Μαθήματος στα Θαύματα, και στην προσωπική εμπειρία της πορείας και της διαδρομής με την ψυχή.

Αξίζει να κάνεις το Ταξίδι γιατί:

η βεβαιότητα παίρνει την θέση των ταλαντεύσεων, η δύναμη της εσωτερικής γνώσης έρχεται στην θέση της ανασφάλειας, η σοφία αντικαθιστά το θυματικό αίσθημα, η γαλήνη βασιλεύει στην θέση του φόβου,  η αγαλλίαση παίρνει την θέση της ανησυχίας, το κενό πληρούται, τα ερωτηματικά απαντώνται, η θεραπεία σε αποδεσμεύει από εγκλωβισμούς, από Δύο γίνεσαι Ένας.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1.   Ετοιμασία για το Ταξίδι 

Τι είναι η ψυχή και πώς την αναγνωρίζουμε. Σημάδια στον δρόμο. Η πραγματικότητα γύρω σου και το λειτουργικό της ψυχής. Ο κόσμος της γης και η επίδρασή του. H σχέση σου με την αγάπη και η σχέση σου με την ψυχή. Οι φόβοι της αγάπης. Η ψυχή ως Κάστρο και Κήπος. Η έλξη των κόσμων και η επίδρασή της. Συνειδητοποιήσεις, αμφιβολίες και διλήμματα. Εργαλεία προετοιμασίας. 

2:    Πρώτος Οίκος: Επικοινωνία και ταπεινότητα

Περιγραφή του πεδίου και είσοδος. Πώς αναπτύσσεις την προσευχητική επικοινωνία και τι είναι αυτή.  Η δύναμη και η ευλογία  της ταπεινότητας. Η έλξη και η απώθηση. Κατανοώντας το χάος και την λεπτοφυή του λειτουργία μέσα μας. Δωμάτια έρευνας και η έλξη του πνεύματος. Δωμάτια για να βρεις τον Θεό.  Ο προσευχητικός διαλογισμός εισόδου και εξόδου.

3:    Δεύτερος Οίκος:  Φωτίζοντας την καθημερινότητα

Οι πειρασμοί, η αύξηση της ικανότητας διάκρισης, τα διλήμματα, οι παραπλανήσεις.  Πώς ν’ αντισταθείς και να σταθείς. Στήριξη από τον Θεό, αντί για στήριξη στον εαυτό. Δωμάτια καθαρής οπτικής. Οι σύντροφοι της ψυχής. Δωμάτια συντροφικότητας. Η Μοναχικότητα. Δωμάτια αφοσίωσης. Ο προσευχητικός διαλογισμός. Διακρίνοντας την φωνή του Θεού. Η χρήση του σώματος για την ψυχή.

4:    Τρίτος Οίκος:  Υπέρβαση της Λογικής

Το δέος και ο φόβος για τον Θεό και η αχίλλειος πτέρνα σου. Η ανυδρία στην επαφή. Η παρουσία του Θεού. Αναμέτρηση με την λογική. Οι πεποιθήσεις στον πυρήνα σου. Τα δωμάτια της λογικής. Η αρχετυπική έρημος της ψυχής. Περισυλλογή και στοχασμός. Το σώμα ξυπνά. Προσευχητικός διαλογισμός.

5:    Τέταρτος Οίκος:  Η Μυστικιστική Καρδιά

Οι πρώτες εμπειρίες του υπερφυσικού.  Η γλυκύτητα της προσευχητικής νοημοσύνης. Η Ιερότητας της νοημοσύνης της καρδιάς. Θεϊκές ανακουφίσεις.  Ετοιμασία για τον Θεό. Η προσευχή της Ησυχίας. Η δύναμη της Κοσμικής Ψυχής σου. Τα δωμάτια για να λάβεις τον Θεό. Η ψυχή πετά. Προσευχητικός διαλογισμός.

6. Πέμπτος Οίκος: Αφομοίωση στην Ιερότητα και το Σχέδιο της Ψυχής 

Η κάμπια γίνεται πεταλούδα. Χαρακτηριστικά μυστικιστικών εμπειριών. Πώς να βρεις τα στοιχεία για να καταλάβεις το δικό σου σχέδιο για την ζωή σου. Αποκωδικοποίηση γεγονότων, τάσεων, αποστροφών. Συνένωση των πληροφοριών και αποκάλυψη του Σχεδίου για την ζωή και την εκπλήρωσή σου. Πνευματική ένωση, αποτελέσματα και αιτίες. Προσευχητικός διαλογισμός.

8:    Ο Έκτος Οίκος:  Το Βέλος της Αγάπης

Η πληγή της Αγάπης, αναρπαγές, ετοιμασία για την ένωση. Πνευματική αγαλλίαση. Έπαινος και κριτική. Το βέλος της αγάπης. Τα δωμάτια των δώρων, της επκονωνίας, και των μυστικών. Η εγρήγορση.  Η ανθρωπιά του Χριστού. Νοητικά καιφαντασιακά οράματα.  Προσευχητικός διαλογισμός. 

9:    Ο Έβδομος Οίκος:  Θεϊκή Ένωση και Επανείσοδος στον Κόσμο

Η πνευματική ένωση και  παρουσία του Θεού. Η αποκάλυψη της τριάδας. Οι ρίζες της θεραπείας. Τα  δωμάτια θεραπείας. Μάρθα και Μαρία. Η επιστροφή στον Κόσμο.  Κατευθυντήριες Οδηγίες για τους Μύστες της πόλης.  Προσευχητικός διαλογισμός εξόδου και ευχαριστιών. 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ:

24 Σεπτεμβρίου, 29 Οκτωβρίου, 26 Νοεμβρίου, 17 Δεκεμβρίου, 21 Ιανουαρίου,

18 Φεβρουαρίου, 18 Μαρτίου, 15 Απριλίου, 13 Μαϊου

ΩΡΕΣ:   10.00 - 16.00 

 

Μηνιαία Παρακολούθηση: 80 ευρώ

Εγγραφή: 30 ευρώ 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ THETA HEALING® DNA BASIC 8-10 Δεκεμβρίου 2017 με την Ελίνα

Εκπαίδευση Theta Healing® DΝΑ Basic με την Ελίνα Τσινγκίρογλου

Θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου και να εξαλείψεις όλα εκείνα τα εμπόδια που εσύ ή το περιβάλλον σου έχει στήσει για σένα; Αντιμετωπίζεις προκλήσεις στη ζωή σου, στην υγεία ή στην ψυχολογία σου και πιστεύεις ότι ήρθε πια η ώρα για ένα restart; Είσαι θεραπευτής, καλλιτέχνης, σύμβουλος, επιχειρηματίας, υπάλληλος, δάσκαλος και χρειάζεσαι να μπει φρεσκάδα στη ζωή σου και στη δημιουργικότητά σου έτσι ώστε να εμπνέεις τον εαυτό σου και τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά σου; Έλα να γνωρίσεις τη μέθοδο ThetaHealing® και να απολαύσεις τα δώρα της. Έλα να μάθεις πως θα τα προσφέρεις στον εαυτό σου και σε όσους αγαπάς.

Τι είναι η μέθοδος ThetaHealing®;

Η μέθοδος Theta Healing® δημιουργήθηκε από τη Vianna Stibal (ΗΠΑ), ιδρύτρια του Ινστιτούτου της Γνώσης Theta Healing® στο Idaho Falls στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια θεραπευτική τεχνική η οποία επικεντρώνεται στην εξάλειψη των περιοριστικών πεποιθήσεων που μας εμποδίζουν να βιώσουμε τη χαρά, την επιτυχία και την αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής μας και εξασκείται σε όλο τον κόσμο εδώ και είκοσι χρόνια από 350.000 θεραπευτές.

Από που προέρχονται αυτές οι πεποιθήσεις όμως; 

Κάποιες πεποιθήσεις μας δημιουργήθηκαν τα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής μας από το οικείο μας περιβάλλον και κάποιες άλλες τις έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας μέσω του DNA. Υπάρχουν και κάποιες που απορροφούμε καθημερινά από το συλλογικό ασυνείδητο.

Τι επιτυγχάνει κανείς παρακολουθώντας την εκπαίδευση θεραπευτών Theta Healing® DNA Basic;

Η Βασική εκπαίδευση εστιάζει στην ενεργοποίηση των 12 κλώνων του DNA που ενυπάρχουν σε κάθε άνθρωπο.
Η καρδιά του σεμιναρίου είναι βιωματική και βασίζεται στην εξάσκηση τεχνικών που επιτρέπουν στο άτομο να αλλάξει τα μοτίβα της ζωής του τα οποία βασίζονται σε βασικές, γενετικές, ιστορικές και ψυχικές πεποιθήσεις, που έχουν δημιουργηθεί είτε από το ίδιο το άτομο, είτε από το εξωτερικό περιβάλλον.
Στο ThetaHealing πιστεύουμε ότι κληρονομούνται πεποιθήσεις ακόμα και συνεσθήματα από τους προγόνους. Το επίπεδο αυτό το ονομάζουμε γενετικό.
Οι εκπαιδευόμενοι βιώνουν ένα άνοιγμα στην Ανιδιοτελή Αγάπη του Δημιουργού. Κάθε ένας μαθαίνει να αναγνωρίζει τις πεποιθήσεις του όπως και να τις αφαιρεί από τον ίδιο και από τους άλλους στο σεμινάριο. Αυτή η τεχνική μπορεί γρήγορα να ανασύρει συστήματα πεποιθήσεων, δείχνοντας στο σώμα πως να αντικαθιστά περιοριστικές πεποιθήσεις ή συναισθήματα με θετικά. 

Τι άλλο περιλαμβάνει η εκπαίδευση;

- Μαθαίνουμε γιατί δημιουργούμε καταστάσεις στη ζωή μας και τι μαθαίνουμε από αυτές
- Μαθαίνουμε τη διάκριση όταν εργαζόμαστε με πνευματικούς οδηγούς και φύλακες αγγέλους 
- Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πως να υλοποιούμε αυτά που επιθυμούμε στη ζωή μας
- Κάνουμε μελλοντικές αναγνώσεις
- Μαθαίνουμε πως να εξισορροπούμε τη διάθεσή μας (και τις ορμόνες μας)
- Μαθαίνουμε για τις Αδελφικές Ψυχές, για τα παράσιτα και τα εμφυτεύματα
- Μαθαίνουμε για τα Επτά Επίπεδα της Ύπαρξης
- Βιώνουμε τη Δύναμη της Σύνδεσης του Δημιουργού όλων όσων υπάρχουν.

Σε ποιούς απευθύνεται η εκπαίδευση;

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να εργαστούν με τον εαυτό τους και να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τη ζωή τους και σε όσους θέλουν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. 
Απευθύνεται σε ενεργειακούς ή κλασικούς θεραπευτές, συμβούλους ή coach, οι οποίοι εφαρμόζοντας τις τεχνικές της μεθόδου Θήτα θα βοηθήσουν πολύ γρήγορα τους θεραπευόμενούς τους να βιώσουν αλλαγές στη ζωή τους.

Το σεμινάριο ThetaHealing Basic DNA είναι το πρώτο σεμινάριο το οποίο μπορεί να σε πιστοποιήσει ως ThetaHealing Practitioner. Το Basic DNA και το Advanced DNA είναι τα δύο βασικά σεμινάρια που θα σου δώσουν τα πιο σημαντικά εργαλεία για να αρχίσεις το ταξίδι σου ως ThetaHealer.

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για να παρακολουθήσει κανείς το σεμινάριο.

Κόστος: 333 ευρώ + Φ.Π.Α
Οι θέσεις κλείνονται με προκαταβολές μέχρι 2/10. 
Η αποπληρωμή του σεμιναρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2017.
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 
Για τα άτομα που θέλουν να το επαναλάβουν το κόστος είναι 90 ευρώ για τις τρεις μέρες.

Περιλαμβάνονται: 
- Βιβλίο ThetaHealing® και εγχειρίδιο ThetaHealing® 
- Snacks, Καφέ, Τσάι για τις τρεις μέρες του σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 
Παρασκευή έως Κυριακή (τρεις μέρες) από 10.00 - 18.00

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο Σημείο Επαφής το σεμινάριο Theta Healing® DNA Advanced

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
Ελίνα Τσινγκίρογλου 6945900012 & 2108071774

Σημείο Επαφής, Πλειάδων 93 Κηφισιά, 14564 Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελίνα:
http://pointofcontact.gr/index.php/el/elina

Συμβουλευτική

Ο σημερινός τρόπος διαβίωσης σε μία εποχή οικονομικών αλλαγών και το πρόβλημα της ανεργίας το οποίο είναι από τα σοβαρότερα που έχει σήμερα να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, αντανακλώνται στην καθημερινότητα μας, στα συναισθήματα μας, στην έκφραση μας, στην οικογένεια και στον τρόπο επικοινωνίας μας.

Η προσωπική ανάπτυξη και η διαμόρφωση της ταυτότητας μας,  εξαρτώνται από την κοινωνικοποίηση μας η οποία ξεκινά  μέσα απο την οικογένεια, όπου μεταδίδονται ήθη, έθιμα, κανόνες, ιδεολογίες, δεξιότητες και συνήθειες, οι οποίες ειναι απαραίτητες για την συμμετοχή μας στην κοινωνία. Το άτομο εσωτερικεύει κοινωνικούς κανόνες και αξίες και αφομοιώνει πρότυπα. `Ενας από τους σημαντικούς στόχος κάθε οικογένειας και τού κάθε γονέα, είναι να οδηγήσει το παιδί του σε ένα ασφαλές ταξίδι ζωής, ώστε με την ενηλικίωση και την ωρίμανση ψυχικής εξέλιξης να μπορεί να ανταπεξέλθει στην κοινωνία που ζει, για να υπάρχει σωστή προσέγγιση και αντίληψη στα προβλήτα της καθημερινότητας.

Η ανάγκη για επικοινωνία των προβληματισμών και των αγωνιών μας γίνεται καθημερινά όλο και πιο επιτακτική. Η προσωπική ανάπτυξη και η αυτοβελτίωση είναι κάτι στο οποίο προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε καθημερινά.  «Πως αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και ειδικά τα παιδιά μας;» Δεν υπάρχη συγκεκριμένη απάντηση αλλά ούτε και συγκεκριμένη συνταγή. Κάθε άνθρωπος και κάθε οικογένεια είναι μοναδική. Η συμβουλευτική ατόμων και ομάδων αφορά το αντίστοιχο κοινωνικό τους σύστημα στο οποίο ζούνε. Πρότυπα των παιδιών είναι οι γονείς, τα παιδιά προσανατολίζονται στην γνώμη και στον τρόπο ζωής των γονιών και υιοθετούν τις ανάλογες πεποιθήσεις τους.

Τομείς Συμβουλευτικής:

Συμβουλευτική Γονέων

Επικοινωνία

Σχέση

Οικογένεια

Κατανομή ρόλων

Δυσκολίες στην καθημερινότητα

Διαχείριση κρίσεων

Καριέρα στο πλαίσιο της οικογένειας

Επίλυση συγκρούσεων

Συμβουλευτική Εφήβων

Προσωπική ανάπτυξη

Δεξιότητες και ταλέντα

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Καθημερινοί φόβοι

Ανασφάλεια

Σύγκρουση με συνομηλίκους

Σύγκρουση με γονείς και δασκάλους

Σχέσεις

Προβληματισμοί για το μέλλον

Υπερβολική χρύση υπολογιστών και κινητών

Εθισμοί

Συμβουλευτική Γυναικών

Ρόλοι της γύναικας στη σύγχρονη κοινωνία

Προσωπικοί στόχοι και κατάκτησή τους

Καθημερινότητα

Γάμος

Οικογένεια

Επάγγελμα

Φόβοι

Παιδιά

Μαρία Χριστίνα Καρναβού

Η Μαρία Χριστίνα Καρναβού γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1972 στο Βίσμπαντεν της Γερμανίας. Το 1993 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας. Γρήγορα συνειδητοποίησε πως τελικά το ανήσυχο μυαλό και πνεύμα της θα έχει άλλη πορεία. Σαν παιδί ομογενών είχε μεγάλη επιρροή από την ελληνική μουσική, αλλά και από τα μοναδικά χρώματα της Ελλάδας, την οποία επισκεπτόταν κάθε χρόνο στις διακοπές της, γνωρίζοντάς την σε όλες τις πτυχές της. Η διαφορετική καταγωγή σε ένα περιβάλλον που μεγάλωνε αποτέλεσε το κίνητρο για να ερευνήσει επιστημονικά αυτό που λέγεται «Ταυτότητα».   

Το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στο Τμήμα της Κοινωνιολογίας, αλλά και στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Εργάστηκε έπειτα ως Παιδαγωγός στο Ινστιτούτο «Memory», όπου απέκτησε δεξιότητες και εμπειρία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ασκώντας παράλληλα και συμβουλευτική γονέων. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς της έγινε μέλος μιας μικρής επιστημονικής ερευνητικής ομάδας του «Dossenheim» της Χαϊδελβέργης με κύριο θέμα την Μεθοδολογία και την Ερμηνευτική. Ετσι το 2003 ξεκίνησε, ως Κοινώνιολογος και υποψήφια διδάκτωρ, την διεπιστημονική της διατριβή στο τμήμα της παιδικής και εφηβικής ψυχιατρικής Κλινικής της Χαϊδελβέργης με επιβλέπων καθηγητή του διδακτορικού της, τον Prof. Dr. FranzResch. Ο τίτλος διατριβής: «Κρίσεις Ταυτότητας, Παρεκτροπές και κοινωνικός έλεγχος – Η θεωρητική διάσταση κοινωνικοποίησης της κοινωνικής διαχείρισης και η ερευνητική μέθοδος της Ψυχανάλυσης». Αφιερώθηκε τα επόμενα τέσσερα χρόνια αποκλειστικά στην επιστήμη και το 2007 πήρε τον τίτλο Dr.sc.hum, Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Στα 14 χρόνια που έζησε στην Πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης εργάστηκε στο Τμήμα της Ιατρικής Ψυχολογίας όπου συμμετείχε σαν επιμελήτρια στην έκδοση του βιβλίου «Wasunsgesundmacht» («Τι μας κάνει να ειμαστε υγιής») του Prof. Dr.RolfVerres. Επίσης δούλεψε στο Παιδαγωγικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, ως βοηθός του καθηγητή Prof.Dr. Volker Lenhart. Ασχολήθηκε παράλληλα με την θεωρία της εναλλακτικής ιατρικής και θεραπείας.

Το 2009 ήταν η στιγμή που άνοιξε το κεφάλαιο της μητρότητας στη ζωή της. Το  2012, μητέρα πλέον δύο παιδιών, ξεκίνησε να εργάζεται ως υπεύθυνη στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο «Hafenschule» στο Βίσμπαντεν. Παρακολούθησε σεμινάριο «InterculturalLifeCoach» με εξειδίκευση στους παρακάτω τομείς: Συμβουλευτική & επανένταξη στην καθημερινότητα, Επαναπροσδιορισμός  ρόλων και διαχείριση κρίσεων, Υποστηρικτική αγωγή & Επαγγελματικός προσανατολισμός γυναικών.

Από το 2016, μόνιμα πλέον στην Ελλάδα, ασκεί Συμβουλευτική γονέων, εφήβων και γυναικών,  αξιοποιώντας πλήρως τις σπουδές και την εμπειρία που απέκτησε στο διεπιστημονικό κλάδο ως επαγγελματίας αλλά και στο ρόλο της ως γυναίκα και μητέρα εντριφώντας τη θέση της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα. Ως Παιδαγωγός υποστηρίζει παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες.

Η Δρ. Μαρία Χριστίνα Καρναβού είναι επιστημονική συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής και Εφηβικής Ηλικίας στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το  Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ζωή Νιάρχου

Η Ζωή Νιάρχου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου συνέχισε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Αποφοίτησε με άριστα από όλες τις βαθμίδες. Δίδαξε για πολλά χρόνια Ιστορία της Τέχνης σε φοιτητές και ομάδες ενηλίκων, ενώ ήταν για πολλά χρόνια καθηγήτρια και υπεύθυνη οργάνωσης του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης στο Κολλέγιο CAMPUS ARTS & SCIENCES των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη. Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια παραδίδει σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης.  Εχει γράψει δύο διαδραστικά βιβλία ιστορίας της τέχνης για παιδιά με τίτλο ‘SMARTART-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ’, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Άννη Βοσυνιώτη

Η Άννη εξασκεί τη yoga από το 1998. Ξεκίνησε τη yoga σαν γυμναστική και στη συνέχεια η yoga έγινε τρόπος ζωής. Συγχρόνως είναι οικονομολόγος και διδάσκει IB economics στο St. Catherineschool. Τα τελευταία χρόνια ανγνωρίστηκε ως  δασκάλα HathaYoga και έγινε μέλος του Συλλόγου Yoga Ελλάδας. Διοργανώνει θερινά yoga retreats στη Σκόπελο ενώ το χειμώνα διδάσκει μικρές ομάδες στην περιοχή της Κηφισιάς.

Στα μαθήματα της Άννης συνδυάζεις τη γυμναστική με την αναπνοή, την αυτοπαρατήρηση και την αποδοχή, ασκείς όλα τα μέρη του σώματος με ασφάλεια,  αισθάνεσαι ευεξία, γαλήνη και εμπιστοσύνη. Με την Άννη μπορείς να διαπιστώσεις πως η yoga είναι για όλους, πως μπορείς να κάνεις yoga αναξάρτητα από την τωρινή φυσική σου κατάσταση, πως μπορείς να ζήσεις μιά ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερη ενέργεια.

Συνεδρίες Theta Healing®

Τι είναι το ThetaHealing®;

\r\n

Η μέθοδος Theta Healing® δημιουργήθηκε από τη Vianna Stibal (ΗΠΑ), ιδρύτρια του Ινστιτούτου της  Γνώσης Theta Healing® στο Idaho Falls στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια θεραπευτική τεχνική η οποία επικεντρώνεται στην εξάλειψη των περιοριστικών πεποιθήσεων που μας εμποδίζουν να βιώσουμε τη χαρά, την επιτυχία και την αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής μας και εξασκείται σε όλο τον κόσμο εδώ και είκοσι χρόνια από 350.000 θεραπευτές.

\r\n

Από που προέρχονται αυτές οι πεποιθήσεις όμως;

\r\n

Κάποιες  πεποιθήσεις  μας  δημιουργήθηκαν τα πρώτα τρυφερά  χρόνια  της  ζωής μας από το οικείο μας περιβάλλον και κάποιες άλλες τις έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας μέσω του DNA. Υπάρχουν και κάποιες  που απορροφούμε καθημερινά από το συλλογικό ασυνείδητο.

\r\n

Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τις  πεποιθήσεις  που πλέον δεν μας εξυπηρετούν;

\r\n

Σε μία συνεδρία Theta Healing αυτό είναι εφικτό! Μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων Theta, τη συχνότητα του ονειρέματος, στην οποία βρισκόμαστε λίγο πριν τον ύπνο, διεισδύουμε στο υποσυνείδητο και ανασύρουμε με εύκολο τρόπο τα μπλοκαρίσματα και τα τραύματα που φέρουμε στην υπαρξή μας. Η συχνότητα αυτή επιτρέπει τη σύνδεση με την Πηγή της ζωής και τη στιγμιαία θεραπεία και υλοποίηση των καλών στη ζωή μας. Σε μία μόλις συνεδρία μπορείτε να δείτε θέματα της ζωής σας που διαιωνίζονται, να επιλύονται σε λίγα μόλις λεπτά.

\r\n

Τι μπορούμε να επιτύχουμε σε μία συνεδρία ThetaHealing®;

\r\n

-           Μπορούμε να εξαλείψουμε τις  περιοριστικές  πεποιθήσεις  που μπορεί να έχουμε σε σχέση με τον έρωτα και τη συντροφικότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αυταξία, την επαγγελματική και οικονομική επιτυχία, τη διάδραση με τους  άλλους ανθρώπους, το ιδανικό βάρος κ.α. και να τις αντικαταστήσουμε πεποιθήσεις που εγγυώνται απεριόριστες δυνατότητες στη ζωή μας.

\r\n

-           Μπορούμε να εξαλείψουμε εθισμούς  παντός  είδους (ουσίες, αλκοόλ, κάπνισμα, δράμα... )

\r\n

-           Μπορούμε να καθαρίσουμε συνδέσεις με άτομα και καταστάσεις  που «κλέβουν» την ενέργειά μας, να ενισχύσουμε το ενεργειακό μας  πεδίο με προστασία.

\r\n

-           Μπορούμε να σκάψουμε «στο μέλλον» και να εξαλείψουμε τα εμπόδια που υποσυνείδητα έχουμε βάλει προκειμένου να υλοποιήσουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας για τη ζωή μας  γενικότερα  και ειδικότερα  για σχέδια  που έχουμε.

\r\n

-           Μπορούμε να καθαρίσουμε την ύπαρξη μας αλλά και το χώρο που ζούμε ή εργαζόμαστε από σκεπτομορφές, οντότητες, δεσμεύσεις, όρκους, ή κατάρες.

\r\n

-           Μπορούμε να ενσταλλάξουμε το χώρο μας με ποιότητες αγάπης ευημερίας και χαράς και ότι άλλο φωτεινό επιθυμούμε να έχουμε στη ζωή μας.

\r\n

-           Μπορούμε να πάρουμε και να δώσουμε μηνύματα σε αγαπημένους μας  που έχουν φύγει από αυτή τη ζωή και σε άλλους  που πρόκειται να έρθουν.

\r\n

-           Μπορούμε να εξαλείψουμε ασθένειες που σχετίζονται με πεποιθήσεις που έχουμε.

\r\n

-           Μπορούμε να προσελκύσουμε τη δίδυμη φλόγα μας.

\r\n

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα μαγικά κλειδιά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τη μέθοδο ThetaHealing® που αλλάζει καθημερινά τις ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη!

\r\n

Ζήσε κι εσύ την εμπειρία μιας συνεδρίας ThetaHealing® με την Ελίνα Τσινγκίρογλου, πιστοποιημένη θεραπεύτρια από το THINK (Theta Healing Institute of Knowledge).

\r\n

 

\r\n

Κόστος συνεδριών:

\r\n

30’ συνεδρίας: 30 ευρώ / 60’ συνεδρίας: 70 ευρώ / 90’ συνεδρίας: 90 ευρώ

\r\n

Ενημερωθείτε για τις προσφορές που «τρέχουν» τώρα!

\r\n

Παρακαλούμε να κλείσετε άμεσα τα ραντεβού σας  λόγω  περιορισμένου χρόνου και μεγάλης  ζήτησης στα τηλέφωνα 2108071774 & 6945900012

Kundalini Yoga

"Στη Κουνταλίνι Γιόγκα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η εμπειρία σου. Πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά. Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να αντικαταστήσουν την εμπειρία σου. Ο νους σου μπορεί να δεχτεί τα λόγια, μπορεί και όχι, αλλά η συνειδητότητά σου δεν πρόκειται να δεχτεί μόνο λόγια" 

Yogi Bhajan

 

Η Κουνταλίνι Γιόγκα ονομάζεται γιόγκα της Επίγνωσης. Μέσα μας υπάρχει μία έμφυτη και ισχυρή δημιουργική ενέργεια - η ενέργεια της Κουνταλίνι, η οποία "κοιμάται" στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Η Κουνταλίνι γιόγκα είναι μια πρακτική για την αφύπνιση αυτής της ενέργειας που θεραπεύει το νου, το σώμα και την ψυχή και οδηγεί σε μια ζωή με πλήρη επίγνωση. Είναι ένα σύστημα που συνδυάζει σωματική άσκηση, αναπνοές, ήχο και δόνηση, χαλάρωση και διαλογισμό.

Είναι ένα δυναμικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί εξ' άλλου για να σου δίνει μία εμπειρία ψυχής. Ενεργοποιεί όλο το φάσμα του τρίπτυχου Σώμα, Νους, Πνεύμα και το εξισορροπεί. Εξισορροπεί και ενισχύει επίσης το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα, ευεργετεί το αναπνευστικό σύστημα και καθαρίζει το αίμα. Τα οφέλη της είναι φανερά σχεδόν αμέσως. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία γιόγκα ή διαλογισμού για να βιώσει κανείς τα δώρα ενός μαθήματος Κουνταλίνι Γιόγκα. Ευεξία, Δημιουργικότητα και Χαρά είναι αυτά που παίρνεις μαζί σου μετά από ένα μάθημα.

 

με την Elina Nishan Dharma Kaur 

 

KuNdaLini mOnDayS: 19.00 - 20.30 (έναρξη:23 Οκτωβρίου 2017)

KuNdaLini ΤhuRsDaYs: 09.30 - 11.00 (έναρξη: 26 Οκτωβρίου 2017)

 

Drop in 15 ευρώ + ΦΠΑ | 40 ευρώ + ΦΠΑ το μήνα - μία φορά την εβδομάδα | 60 ευρώ + ΦΠΑ το μήνα - δύο φορές την εβδομάδα

 

 

 

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά 4-7 ετών: οι Ονειρευτές της Χαράς!

Οι "Ονειρευτές της Χαράς" είναι οι πιο μικροί καλλιτέχνες του κέντρου μας, ηλικίας 4-7 ετών που  δημιουργούν, με τα χρώματα της ψυχής τους, δρόμους της χαράς! 

\r\n


Μαζί τους στα ταξίδια τους αυτά και με τιμόνι την αγάπη και τη φαντασία

\r\n

η δασκάλα τους Ελίνα Sonam Tsomo Τσινγκίρογλου

\r\nΜαθήματα ζωγραφικής για παιδιά

\r\n
Oι "Ονειρευτές της Χαράς", οι πιο μικροί καλλιτέχνες του κέντρου μας, ηλικίας 4 - 9 ετών, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν το δικό τους καμβά της χαράς ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων ζωγράφων μέσα από μια διαδικασία που τους επιτρέπει να βρούν τη δική τους "εικαστική γραφή"! 
\r\n
\r\n
\r\n

 

\r\n


Μαζί τους στα ταξίδια τους αυτά και με τιμόνι την αγάπη και τη φαντασία

\r\n

 

\r\n

η δασκάλα τους Ελίνα Τσινγκίρογλου

\r\n

\r\n

Κάθε Δευτέρα 5 μ.μ. - 6 μ.μ.

\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n