Ελίνα Τσιγκίρογλου

 

Η Elinα (Τσινγκίρογλου) γεννήθηκε στην Αθήνα. Οι πρώτοι της μέντορες στον κόσμο της τέχνης ήταν οι ζωγράφοι Σοφοκλής Παπανικολάου, Νίκος Στέφος και Βασίλης Κορκόβελος, στα εργαστήρια των οποίων μυήθηκε στα μυστικά του σχεδίου, της σύνθεσης και του χρώματος καθ’όλη τη διαρκεια των εφηβικών της χρόνων. Στα 18 της, σπούδασε, με υποτροφία από το ΤΑΕ, ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of Southeastern Europe στην Αθήνα (1990 – 1994), όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μια τελείως διαφορετική οπτική της τέχνης και να εισχωρήσει στην ψυχογραφία της τέχνης, έτσι όπως την διδάχθηκε από τον Στάνλεϊ Σφήκας, την Έφη Χαλυβοπούλου, την Ρίτα Ρούσος, μεταξύ άλλων αξιόλογων καθηγητών. Αυτές οι επιρροές, συνδυασμένες με μια γόνιμη αλληλεπίδραση στα ατελιέ των Γάλλων Ζωγράφων φίλων της τα επόμενα χρόνια στο Παρίσι, της επέτρεψαν να βρει γρήγορα της δική της γραφή έκφρασης. Συνέχισε τις σπουδές της στη συντήρηση έργων ζωγραφικής αυτή τη φορά, στο Ινστιτούτο Πετρά, με καθηγητές τον Τάσσο Μαργαριτώφ και το Γιάννη Θωμά στη συντήρηση και τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο στο σχέδιο και το χρώμα (1994-1998). Με την ιδιότητα του συντηρητή εικόνων εργάστηκε στην Α’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Αθήνα (1998-2000). Από το 2003 μέχρι σήμερα ασχολείται παράλληλα και με την διδασκαλία της ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες.

Από το 1992 εκθέτει τη δουλειά της σε μουσεία και αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο (βλ. Εκθέσεις) Το 2004, μετά από μια προσωπική εμπειρία που ήρθε σα δώρο στη ζωή της, μπήκε στο μονοπάτι της προσωπικής και πνευματικής αφύπνισης. Ο δρόμος αυτός την οδήγησε να ολοκληρώσει σπουδές ως Σύμβουλος Ενεργειακής και Διαισθητικής Θεραπείας με δάσκαλο τον Γιώργο Κελαϊδίτη (Ακαδημία Κρύων Merlight, 20112013) και ως Σύμβουλος Προσωπικής και Πνευματικής Ανάπτυξης με δασκάλα την Χαριτίνη Χριστάκου (Ακαδημία Κρύων Merlight, 2012-2014). Είναι ThetaHealer© πιστοποιημένη από το Theta Healing Institute of Knowledge (2015).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της art-idea, εταιρείας καλλιτεχνικής προώθησης και παραγωγής από το 2009 έως και το 2013. Κατά την ίδια χρονική περίοδο ήταν παράλληλα καλλιτεχνικός διευθυντής του διαδικτυακού οδηγού www.artinfotoday.gr

Το Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε το Σημείο Επαφής / Τέχνη Άνθρωπος Γαία, στην Κηφισιά (www.pointofcontact.gr), έναν πνευματικό χώρο τέχνης και θεραπείας.

Άρχισε παράλληλα να κάνει γνωστή τη Θεραπευτική Ζωγραφική©, ένα φρέσκο και πρωτοποριακό σύστημα που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε σε εκατοντάδες ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, συνδυάζοντας διαφορετικές ενεργειακές θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές διαλογισμού με τη ζωγραφική ως βάση και πλαίσιο και την ολιστική θεραπεία της ζωής ως στόχο. Διαμέσου δημιουργικών διαδικασιών που ρίχνουν φως στο υποσυνείδητο, οδηγεί και υποστηρίζει το άτομο να απελευθερώσει αρνητικά συναισθήματα και περιοριστικές πεποιθήσεις και να ξεμπλοκάρει τομείς της ζωής του/της ώστε να είναι πέρα από απλά λειτουργικό, χαρούμενο.

Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε ταξίδια σε όλη την Ελλάδα για διαλέξεις και σεμινάρια Θεραπευτικής Ζωγραφικής© που πραγματοποιεί και πολύ δουλειά στο ατελιέ της στην Κηφισιά, ετοιμάζοντας συνεχώς το επόμενο βήμα που την οδηγήσει σε νέες εκθέσεις των έργων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα της υπάρχουν στο Μουσείο Νέων Καλλιτεχνών (Βιέννη), στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Belvedere di San Leucio (Caserta, Ιταλία), στο Μουσείο ARCOS (Benevento, Ιταλία), στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Αθήνα), στην συλλογή της εταιρείας Spazio Tempo Arte (Βερόνα, Ιταλία) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος της AIAPI, (Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia, comitato italiano di IAA/AIAP Unesco official partner), υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα και αποκλειστική διοργανώτρια εκθέσεων της AIAPI στην Αθήνα.

https://elinatsingiroglou.gr/ 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο

694 590 0012

Email

info@pointofcontact.gr

Διεύθυνση

Πλειάδων 93, Κηφισιά 14564

Ωράριο

Mon – Fri: 10am – 9pm
Weekends: 10am – 3pm